Salg af alpaca

Nye hjem til alpacaer søges
Salg af alpacaer
Alpatis alpacaer gør glæde ude i verden
Hingste-børnehave og opkøb af unge hingste


Nye hjem til alpacaer søges

Fra tid til anden sælger vi nogle af vores alpacaer fra. De alpacaer vi vælger at sælge er ofte nogle som vi vurderer, at vil trives bedre i et mindre setup eller i mere faste rammer end dem vi kan tilbyde i Alpacapark.

Vi gør os umage med at matche dyr og mennesker og det er sjældent at de dyr vi sælger, bliver sat til salg her på hjemmesiden. Oftest sker et salg ved at vi bliver kontaktet af nogle der ønsker sig alpacaer og som har sat sig grundigt ind i alpacaens pasning og pleje. Vi hører om hvilke rammer det nye hjem kan tilbyde, i hvilken sammenhæng alpacaerne skal indgå og hvilke egenskaber der ønskes af de nye alpacaer. Herefter vurdere vi om vi har individer der egner sig og om vi har mulighed for at sammensætte en flok der passer til netop DET hjem!

Pt. har vi en håndfuld unge veltrænede vallakker på 2 år, som er klar til at flytte hjemmefra når det rette hjem dukker op.

Det er en forudsætning, at du har tilegnet dig viden om alpacahold, og at du kan tilbyde dyrene passende rammer.

Bemærk: Alpacaen er flokdyr, og vi sælger ikke mindre end to dyr ad gangen. Har du ikke dyr i forvejen skal du købe mindst tre.

Mød alle vores alpacaer her


Salg af alpacaer – vigtigt at vide

Jeg vil gerne sikre mig, at de alpacaer jeg sælger kommer til gode og trygge hjem (se nogle eksempler på købere her). Derfor har jeg en række krav til dig som køber.

Alpacaens pasning og pleje

Du skal have sat dig ind i alpacaens pasning, pleje og adfærd. Et intro-kursus er altid en god start!

Respekter at alpacaen er et flokdyr

Jeg sælger ikke alpacaer enkeltvis. Et dyr, der kommer alene ind i en ny flok, risikerer at blive ensomt eller holdt udenfor, også selv om det er i samme indhegning som de øvrige dyr. Alpacaerne skal gå mindst tre individer sammen og aldrig hingste og hopper i samme flok.

Du får kun dyr med grundtræning

​Jeg sælger dyr, der er håndterede med udgangspunkt i principperne i CameliDynamics. Mit udgangspunkt er, at ingen af mine dyr bliver solgt, før deres grunduddannelse er på plads. Det betyder, at de er vant til at blive håndteret, at de er grime-vante og kan gå i snor. Desuden vil de have stiftet bekendtskab med at løfte ben og at gå i trailer.

Jeg vil gerne selv levere dyrene

Hvis det er muligt vil jeg helst selv levere dyrene hos dig, således at overgangen bliver så blid som muligt.

​Du skal have tålmodighed

Er du interesseret i at købe dyr fra mig, kan du blive skrevet op i mit købskartotek. Efterhånden som jeg har salgsklare dyr, forsøger jeg at skabe små flokke, som trives godt sammen og som passer til den enkelte køber.

Det er altså ikke således, at den, der står øverst i købskartoteket, nødvendigvis får tilbudt den første salgsklare flok. Det afhænger af, om dyrenes egenskaber og sind matcher køberens ønsker, og de omgivelser som der tilbydes.

​Hvis du vil skrives op i købskartoteket, skal du ringe til mig, så vi kan tage en snak, og du skal efterfølgende sende mig en mail med en kort beskrivelse af de vigtigste kriterier for dine kommende dyr. Skriv også gerne lidt om dig selv, dine planer og dine ønsker for dyrene.

Jeg bruger lang tid på at træne med dyrene og på at lære dem og deres personligheder at kende, og det er derfor vigtigt for mig, at de kommer videre til de rette hjem. En alpaca er ikke bare en alpaca!

Priserne har et bredt spænd og afspejler det enkelte dyrs træningsniveau, temperament, alder, uldkvalitet, afstamning, farve mv.

Kontakt os på kontakt@alpati.dk eller på telefon 23326941



Alpatis alpacaer gør glæde ude i verden

Alpacaer til bosted og pædagogisk arbejde

Bimmer, Leo og Chip er i sommeren 2021 solgt til et bosted, hvor de skal assistere med det pædagogiske arbejde. Kontakten startede tilbage i sensommeren 2020, hvor personale fra bostedet var på et todages kursus. Her de lærte om alpacaer, og vi fik afklaret deres behov og muligheder.

Normalt sælger vi ikke ud af vores rutinerede og meget erfarne alpacaer, men i dette tilfælde gav det rigtig god mening, og jeg havde en god mavefornemmelse af, at det var det helt rigtige match.

Bimmer, Leo og Chip havde selv valgt hinanden og var en selvstændig flok i vores store flok. Bimmer og Leo var rutinerede skovtursalpacaer og havde en stor erfaring i omgangen med mennesker. Var det en rideskole jeg drev, ville jeg betegne dem som vores bedste børne-ponyer. Chip er noget yngre og mere uerfaren. Han vil helt sikkert vokse med opgaven og kopiere adfærden hos hans to forbilleder Leo og Bimmer.

Alpacaer til yogaundervisning

Bamse, Aslak, Cæsar, Ponjo og Caddy er flyttet hjem til Maja og ”alpakayogaodsherred”.

Vi mødte Maja første gang, da hun var på introkursus hos os i foråret 2020. I foråret 2021 flyttede Bamse, Aslak og Cæsar ind hos Maja og hendes familie, og allerede i starten af 2022 fulgte Ponjo og Caddy efter.

Maja har været med i hele processen omkring at udvælge de rette alpacaer til hendes projekt og har fulgt med i dyrenes træning og udvikling, inden de kom til hende.

Jeg har endnu ikke deltaget i Majas yogaundervisning hos alpacaerne, men det skal helt klart prøves en dag. Fysisk udfoldelse er nu engang så meget mere motiverende, når det inkluderer en alpaca.

Alpacaer til familiehygge

Søren og Shy er sammen med to unge drenge fra Sverige flyttet ind hos Sofie og Michael.

Vi mødte det unge par første gang, da de deltog i en af vores Alpacapark Forest Walks. De skulle snart overtage en landejendom og havde et brændende ønske om at få alpacaer. Søren og Shy var et rigtig godt match til deres ønsker, og da de samtidig havde fundet to unge drenge i Sverige, var det et perfekt udgangspunkt til en ny flok.

Sofie og Michael har været på kursus hos os for at blive klædt på som nye alpacaejere, og som en del af aftalen hjælper vi dem i gang med træningen af deres fire nye alpacaer