Alpatis alpacaer gør glæde ude i verden

Alpacaer til bosted og pædagogisk arbejde

Bimmer, Leo og Chip er i sommeren 2021 solgt til et bosted, hvor de skal assistere med det pædagogiske arbejde. Kontakten startede tilbage i sensommeren 2020, hvor personale fra bostedet var på et todages kursus. Her de lærte om alpacaer, og vi fik afklaret deres behov og muligheder.

Normalt sælger vi ikke ud af vores rutinerede og meget erfarne alpacaer, men i dette tilfælde gav det rigtig god mening, og jeg havde en god mavefornemmelse af, at det var det helt rigtige match.

Bimmer, Leo og Chip havde selv valgt hinanden og var en selvstændig flok i vores store flok. Bimmer og Leo var rutinerede skovtursalpacaer og havde en stor erfaring i omgangen med mennesker. Var det en rideskole jeg drev, ville jeg betegne dem som vores bedste børne-ponyer. Chip er noget yngre og mere uerfaren. Han vil helt sikkert vokse med opgaven og kopiere adfærden hos hans to forbilleder Leo og Bimmer.

Alpacaer til yogaundervisning

Bamse, Aslak, Cæsar, Ponjo og Caddy er flyttet hjem til Maja og ”alpakayogaodsherred”.

Vi mødte Maja første gang, da hun var på introkursus hos os i foråret 2020. I foråret 2021 flyttede Bamse, Aslak og Cæsar ind hos Maja og hendes familie, og allerede i starten af 2022 fulgte Ponjo og Caddy efter.

Maja har været med i hele processen omkring at udvælge de rette alpacaer til hendes projekt og har fulgt med i dyrenes træning og udvikling, inden de kom til hende.

Jeg har endnu ikke deltaget i Majas yogaundervisning hos alpacaerne, men det skal helt klart prøves en dag. Fysisk udfoldelse er nu engang så meget mere motiverende, når det inkluderer en alpaca.

Alpacaer til familiehygge

Søren og Shy er sammen med to unge drenge fra Sverige flyttet ind hos Sofie og Michael.

Vi mødte det unge par første gang, da de deltog i en af vores Alpacapark Forest Walks. De skulle snart overtage en landejendom og havde et brændende ønske om at få alpacaer. Søren og Shy var et rigtig godt match til deres ønsker, og da de samtidig havde fundet to unge drenge i Sverige, var det et perfekt udgangspunkt til en ny flok.

Sofie og Michael har været på kursus hos os for at blive klædt på som nye alpacaejere, og som en del af aftalen hjælper vi dem i gang med træningen af deres fire nye alpacaer