Hingste-børnehave og opkøb af unge hingste

Har du fået alpaca-hingsteføl, som du ikke selv ønsker at beholde? Har du måske tilmed problemer med, hvor du skal placere dem under fravænningen, så kan løsningen måske være at sælge dem til os.

Vi har i forvejen en flok unge alpaca-drenge i alderen 0 til fire år. Vi går meget op i, at vores dyr har det godt og trives, og vi sørger for, at nye dyr får en blid introduktion til flokken.

​Vi er interesserede i at opkøbe hingsteføl på mellem syv og 12 måneder. Vi kan ikke tilbyde dig en tårnhøj pris, men vi kan love dig, at vi tager os godt af dyret, at det vil blive tjekket for orm, får stivkrampe-vaccination, ADE-vitamin og et foder udviklet specielt til camelider, samt græs og hø.

En stor flok alpaca-drenge

Føllet vil i første omgang gå i en lille flok med andre unge alpaca-drenge, men vil senere blive lempet lige så stille ind i den store drengeflok. Når dyret er mentalt klar, vil vi begynde at præge det og langsomt tilvænne til grime, benløft, trailer m. Mens vi præger føllet, bor han sammen med en masse jævnaldrende alpaca-drenge, som han kan lege og tumle med. Vi kalder det vores hingste-børnehave.

Fra børnehaven ud i verden

Når børnehaven er overstået vil vi vælge at beholde nogle af dyrene selv, som vi kommer til at bruge i vores alpaca-virksomhed. Andre vil blive solgt videre til hjem, som vi vurderer matcher netop det dyr og altid sammen med mindst en af deres alpaca-venner fra flokken.

Vi afgør først, hvem vi skal beholde, og hvem der skal videre, når vi kender dyrets sind og personlighed og dermed kan vurdere, hvad dyret vil trives bedst med. Som oftest vil dyret gå hos os i omkring et år og blive modnet og trænet, inden det evt. kommer videre.

Så vidt det er muligt, bliver dyret kastreret, når det er mellem et og to år. 

Hvad får du så ud af det?

Og hvad får du så ud af det? Du slipper for bøvlet med selv at skulle fravænne føllet, og måske har du slet ikke en flok at fravænne dit hingsteføl i. Husk, at alpaca-drenge kan blive kønsmodne, allerede når de er syv måneder, og at du ikke kan flytte dine hingsteføl direkte fra deres mor og over i en hingsteflok, da de stadig vil lugte af hoppe og dermed risikere at blive bedækket af de voksne hingste.

Du slipper samtidig for arbejdet med at præge, træne og gøre dit føl salgsklar. Du sparer penge til kastration og øvrige dyrlæge- og leveomkostninger og kan i stedet bruge din tid og dit fokus på de dyr, du vil beholde.

En del af flokken

Har du kun ét hingsteføl fra det pågældende år, så vil vi så vidt muligt prøve at time det, så det ankommer samtidig med et andet hingsteføl. Hvis ikke det er muligt, så har vi en rigtig rar vallak, som vi med succes har brugt som storebror i lignende situationer. Han er rigtig god til at støtte de små, når de skal ud i verden for første gang. Men har du mindst to hingsteføl, så er det bedst, hvis de kan følges ad!

​I vores drengeflok har vi også vores superlækre hingst Simon fra Österlen. Hvis du har hopper, der skal bedækkes, kan det måske indgå som en del af aftalen.

Kontakt os for at høre mere og for at aftale et besøg i vores hingste-børnehave!